Norges ville og vakre natur lokker europeerne nordover i sommer.
Norges ville og vakre natur lokker europeerne nordover i sommer.

Både nordmenn og utenlandske turister velger norske fjell fremfor hetebølge i Europa

DNT melder om stor interesse i starten av sesongen, spesielt fra utenlandske turgåere.

Publisert

– Aldri før har vi gått inn i sommeren med så mange medlemmer, og det er ekstra overraskende med økningen av turister fra Europa. Det er tydelig at folk planlegger norgesferie i år, og vi ønsker hver eneste en hjertelig velkommen til våre hytter og turer, sier Solvang.

Ved inngangen til sommersesongen har DNT over 300.000 medlemmer, noe som er høyere enn på samme tid i fjor. Antall utenlandsmedlemmer ligger 10 prosent høyere enn på samme tid i fjor. 

– Våre hytteverter og turinformasjoner melder om mange henvendelser fra europeiske turister som rømmer fra varmen og ønsker å nyte norske fjell og fjorder, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Ønsker rimeligere ferie i Norge

DNTs generalsekretær mener interessen for friluftsliv er stabil blant nordmenn, men det virker som flere ønsker å droppe utenlandsferien i år og satse på Norge som ferieland.

– Det er veldig gledelig. Ingenting er bedre enn at folk kommer seg ut og ser verdien av de 590 delingshyttene DNT har som er tilgjengelig for alle. Sommerminner trenger ikke koste så mye eller betales i dyr valuta. I friluftslivet finnes et tilbud som passer for alle slags folk og lommebøker, sier Klarp Solvang.

Fortsatt mye plass på hyttene

Denne uka åpner DNTs fjellhytter. På de mer enn 40 betjente hyttene i Sør-Norge står vertskap klare til å ønske gjester velkommen. DNT har også mange hundre rimelige selv- og ubetjente hytter over landet. Det er fortsatt mye plass på hyttene, til tross for medlemsveksten.

- Vi ønsker alle velkommen til fjells, kyst og skog i sommer! Nesten uansett hvor i fjellet du vil reise nå, kan DNT garantere deg plass. Det er mulig å bestille plass på forhånd, men også å komme uanmeldt. Framover nå er sommerfjellet på sitt fineste, med grønne daler og hvite topper, så det er bare å komme seg ut på tur, sier Solvang.

Powered by Labrador CMS