Skogstorkenebb
Skogstorkenebb

16 juni er villblomstenes dag

Søndag 16. juni feires «Villblomstenes dag» og Norsk Botanisk Forening inviterer alle til å bli bedre kjent med våre ville vakre vekster.

Publisert

1 av 4 blomsterarter i Norge står på rødlista og er i fare for å forsvinne. 80% av blomsterengene har forsvunnet i løpet av de siste 100 årene. Naturen er i trøbbel, og FN roper varsku om tap av natur verden over. For å bremse denne negative utviklingen jobber Norsk Botanisk Forening med å øke kunnskapsnivået blant befolkningen om det fantastiske mangfoldet av villblomster som finnes i Norge. Et av tiltakene er det årlige fellesnordiske samarbeidsprosjektet «Villblomstenes dag», som i år går av stabelen søndag 16. juni.

«Man vil ikke bevare noe man ikke elsker, og man kan ikke elske noe man ikke kjenner» Jeanette Viken Bjerke, Daglig leder i Norsk Botanisk Forening

På villblomstenes dag arrangeres det gratis blomstervandringer over store deler av landet, hvor de oppmøtte får lære om noen av de vanligste blomstene i området, og om hvor viktig de er for økosystemet og for samfunnet slik vi kjenner det.

Jeg tror de fleste forbinder sommeren med blomstrede veikanter og plukking av markblomster. I en tid hvor vi står i fare for å miste drøye 25 % av alle blomsterarter er det ekstra viktig å oppleve magien før den forsvinner, forteller Jeanette Viken Bjerke, Botaniker og daglig leder for Norsk Botanisk Forening.

Powered by Labrador CMS