Turmat:

Sommerruller med peanøttdipp

Vietnamesiske sommerruller, eller gỏi cuốn
som de heter i Vietnam, er en rett med lange tradisjoner.

Publisert

Opprinnelig ble retten laget for å kunne bruke ferske råvarer på varme dager når man ikke ville fyre opp komfyren. I motsetning til sprøstekte vårruller er sommerrullene friske, lette og raske å lage, fylt med sesongens grønnsaker, urter og sjømat.

Er du så heldig å finne ramsløk på veien, passer det fortreffelig inni rullene.

Jeg brukte scampi – perfekt for kortere turer – men fyllet kan varieres etter det du ønsker og har tilgjengelig. Selvfanget fisk er et supert alternativ på langtur: Stek fisken med litt chili og lime, så har du et deilig fyll til rullene.

Ingredienser til 12 sommerruller:

12 ark rispapir

48 scampi (jeg tok med frosne, ferdigkokte)

⅔ agurk

1 gulrot

1 paprika

15 g frisk koriander

15 g mynteblader

Ramsløk eller vårløk 

Slik gjør du:

  1. Nå er sommerrullene klare til å dyppes i peanøttdippen og nyte. 

  2. Legg på grønnsaker og scampi og brett/rull sammen rispapiret som en konvolutt.

  3. Legg ferdig kuttede grønnsaker og urter, lag på lag, oppå rispapiret. 

  4. Dypp rispapir i en bolle med vann i 3-5 sekunder og legg på en tallerken. 

  5. Kutt opp grønnsakene i tynne strimler. 

Peanøttdipp: (lages hjemme før turen)

3 ss crunchy peanøttsmør

1 ss soyasaus

1 ts chilisaus

½ stk lime

½ ts honning

½ dl varmt vann

Slik gjør du:

  1. Kok opp vannet og rør ut honningen. 
  2. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn dipp. 
  3. Ha over på en passende beholder.

Tips: Har du med stekepanne på turen,
kan du bruke den når du skal bløtlegge rispapiret.

Powered by Labrador CMS