Friluftslivets uke arrangeres over hele landet fra 6. til 14. september, og onsdag 10. September er det turmat på menyen
Man trenger ikke å gå langt for å få fine naturopplevelser, og det å lage mat kan gjerne være selve målet med turen.

Turmat:

På førstkommende onsdag er det «Turmat fra hele verden-dagen»

Dagen skal sette søkelys på hvordan mat kan åpne dører til både friluftsliv og fellesskap.

Publisert

Fakta om Friluftslivets uke 2025

  • Arrangeres 6.–14. september over hele Norge. 

  • Over 1200 arrangementer gjennom uka. 

  • Lørdag 6. september: Natt i naturen – Hele Norge inviteres til å sove ute i det fri.

  • Søndag 7. september: Friluftslivets dag, Kom deg ut-dagen og Soppens dag – landets største turdag med mange åpne aktiviteter, og en gyllen mulighet til å lære mer om sopp. 

  • Onsdag 10. september: Turmat fra hele verden-dagen – inviter med deg noen som har en annen matkultur enn deg, og lag noe godt sammen ute. 

  • 12.–14. september: Tur med mening – ta med en pose på tur, plukk søppel og bidra til å ta vare på nærmiljøet ditt. 

Friluftslivets uke arrangeres over hele landet fra 6. til 14. september, og onsdag 10. September er det turmat på menyen. Dagen er en god anledning til å heve turopplevelsen med spennende smaker fra andre verdenshjørner, og gjerne sammen med noen. 

Bygger bro med turmat 

«Turmat fra hele verden» er et inkluderingsverktøy fra Norsk Friluftsliv, som har som mål å forene norsk turkultur og internasjonal matkultur. Med mat som virkemiddel ønsker paraplyorganisasjonen for de 19 store friluftslivsorganisasjonene å invitere flere inn i friluftslivet. 

– Friluftsliv er en viktig del av norsk identitet, men det er rom for å gjøre det enda mer inkluderende. Ikke alle føler seg hjemme i den norske turkulturen, men alle har en matkultur. Ved å gi rom for et større mangfold av matkulturer på tur, ønsker vi å senke terskelen for at flere kan føle seg hjemme i naturen, sier prosjektleder Mari Kolbjørnsrud i Norsk Friluftsliv. 

Del smaksopplevelsen ute 

Norsk Friluftsliv oppfordrer alle til å ta et måltid ute denne dagen, enten det er i nærskogen, på fjellet eller i parken, og til å invitere med seg noen ut for å dele både tur- og matopplevelsen. 

– Mat er noe vi alle har et forhold til. Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen, som kan introdusere deg for en ny rett? Ved å lage og dele mat ute, kan vi lære av hverandres tradisjoner og forene kulturer, sier Kolbjørnsrud. 

På turmat.no finnes et en rekke oppskrifter fra hele verden, samt tips og triks for å lage mat ute. 

Powered by Labrador CMS