
Turmat:
På førstkommende onsdag er det «Turmat fra hele verden-dagen»
Dagen skal sette søkelys på hvordan mat kan åpne dører til både friluftsliv og fellesskap.
Friluftslivets uke arrangeres over hele landet fra 6. til 14. september, og onsdag 10. September er det turmat på menyen. Dagen er en god anledning til å heve turopplevelsen med spennende smaker fra andre verdenshjørner, og gjerne sammen med noen.
Bygger bro med turmat
«Turmat fra hele verden» er et inkluderingsverktøy fra Norsk Friluftsliv, som har som mål å forene norsk turkultur og internasjonal matkultur. Med mat som virkemiddel ønsker paraplyorganisasjonen for de 19 store friluftslivsorganisasjonene å invitere flere inn i friluftslivet.
– Friluftsliv er en viktig del av norsk identitet, men det er rom for å gjøre det enda mer inkluderende. Ikke alle føler seg hjemme i den norske turkulturen, men alle har en matkultur. Ved å gi rom for et større mangfold av matkulturer på tur, ønsker vi å senke terskelen for at flere kan føle seg hjemme i naturen, sier prosjektleder Mari Kolbjørnsrud i Norsk Friluftsliv.
Del smaksopplevelsen ute
Norsk Friluftsliv oppfordrer alle til å ta et måltid ute denne dagen, enten det er i nærskogen, på fjellet eller i parken, og til å invitere med seg noen ut for å dele både tur- og matopplevelsen.
– Mat er noe vi alle har et forhold til. Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen, som kan introdusere deg for en ny rett? Ved å lage og dele mat ute, kan vi lære av hverandres tradisjoner og forene kulturer, sier Kolbjørnsrud.
På turmat.no finnes et en rekke oppskrifter fra hele verden, samt tips og triks for å lage mat ute.