Nord-Norge er drømmen

Norge er fremdeles det mest populære ferielandet. 63 prosent av de som planlegger å ha ferie i sommer, sier de skal tilbringe hele eller deler av ferien i Norge.

Publisert

Nord-Norge er fremdeles området flest ville reist til dersom de kunne velge helt fritt. På spørsmål om hvilket fylke de ville valgt, uavhengig av hvor de har feriested eller familie/venner, svarer 17 prosent Nordland. Legger vi til fylkene Finnmark (9 prosent) og Troms (5 prosent) ser vi at fylkene i Nord-Norge er drømmen for 31 prosent i utvalget, eller nesten én av tre. 13 prosent av de spurte ville valgt Vestland, mens 12 prosent holder en knapp på Agder. Nord-Norge er altså drømmen for mange, viser ferske tall fra NHO Reiselivs sommergallup.

Mange nordmenn oppdaget Norge som ferieland under koronapandemien, og det er gledelig å se at Norge fortsatt er det mest populære ferielandet. På grunn av den svake kronen forventes det også at flere utenlandske turister tar turen til Norge i år.

Ikke så rart. Vi har den flotteste og villeste naturen, spesielt i nord. Spisse, ruvende og majestetiske fjell som stuper i havet, hvite strender, et hav fullt av fisk, isbreer, midnattssol, tusenvis av øyer, holmer og skjær, dramatiske fjorder, et rikt fugle- og dyreliv, gjestfrie og trivelige nordlendinger, frisk luft, lite støy og lite stress.

Nord-Norge er en av de minst befolkede områder i Europa. Landsdelen har flere naturfenomener enn noe annet sted i Europa. Og selv en grønnsak i Nord-Norge har høyere kvalitet, mer vitaminer og bedre smak.

Ble noe glemt som man må være forberedt på? Tja … store mygg, enorm mengde knott, stor sjans for regnvær, kaldt badevann, sur nordavind og bilkø.

Folkens … på tide å hive seg rundt. Pakk bilen med sykler, kajakker, telt og alt av campingturutstyr og reis til Nord-Norge i sommer. I denne sommerutgaven av magasinet Friluftsliv har vi samlet 10 tips om turområder og friluftslivsaktiviteter i Nord-Norge.

Et lite sitat til slutt: «Det er ikke årene i livet ditt som teller, men livet i årene dine,» sa den amerikanske presidenten Abraham Lincoln. Det første jeg tenkte på når jeg leste det sitatet var kajakkårene mine …

God sommer!

Ansvarlig redaktør

Bjørn Andreas Esaissen

Powered by Labrador CMS