DRØMMEFORHOLD

Snart er det vinterferie. I Hemsedal er snøforholdene er upåklagelige i skibakkene og i langrennssporet.

Tekst: Redigert av redaksjonen i Friluftsliv
Foto: Kalle Hägglund

Hemsedal var heldig og fikk en pangstart på det nye året da en 100 år gammel snø rekord ble slått.

Hemsedal er kjent som Skandinavias Alper, med sine høye fjell, råe alpine skikjøring, mange aktiviteter og afterski. I Vinterferien står barnefamilien i fokus og det finnes mange eventyrlige opplevelser for både store og små i Hemsedal.

Alpin skikjøring:
Det er for de fleste ingen hemmelighet at Hemsedal er Norges mest komplette skisted og her finner du skikjøring for alle hos SkiStar Hemsedal.

Langrenn:
Hemsedal har et stort løypenett for langrenn, her kan du nyte spor fra Grøndalen og Bjøberg i vest, til Ulsåk og Golsfjellet i sørøst. I alt finner du 250 km med langrennsspor, både på fjell og i dalen.

Hundekjøring:
Bli med på en fantastisk opplevelse som tatt ut av et eventyr. Med magiske Skogshorn i bakgrunnen suser du frem gjennom snøen bak 5-6 vakre huskyer, du kan velge mellom å kjøre spannet selv eller kose deg i sleden

Kanefart og rideturer:
Kanefart er en rolig og flott aktivitet for hele familien. Slapp av i sleden og nyt utsikten over Skogshorn og Tisleiafjorden mens du hører dombjellene og nyter naturen. Du kan også bli med på vinterridning.

Klatring:
Liker du å klatre? Eller kanskje barna ønsker å prøve seg i vår innendørs klatrevegg? I Hemsedal kan du og familien prøve å klatre både innendørs og utendørs.

Aking:
I Hemsedal kan du bli med på skikkelig aking i skisenteret med Hemsedal Fjellsport. Her tar du heisen opp og kjører snowracer ned igjen.