Råest på stisykling

Hemsedal er kjent for de aller fleste som den meste komplette skidestinasjonen i Norge. Men nå skal den lille fjellbygda bli råest på stisykling og ta plass som en av Norges ledende sykkeldestinasjoner.

Tekst: Redaksjonen i Friluftsliv, redigert etter pressemelding fra Destinasjon Hemsedal Foto: Kalle Hegglund

I juli åpnet 6,5 km flytsti av total lengde 10,5 km i Hemsedal Skisenter. Resten av løypen vil stå ferdig til høstferien. Flytstien er en del av Hemsedal sin større satsing på totalt 35 millioner kroner. Stien er gradert i fargen blå, det vil si at stien skal passe for de fleste.

Allerede i 2019 åpnet Hemsedal, Tottelia, Sentralt plassert mellom sentrum og Hemsedal skisenter, rett bak Fyri Hotell. Her finner du rundløyper med grønn, blå og rød gradering, totalt 2 km med flyt, doseringer og hopp for alle nivåer. Her finner dere også en koselig bålplass for en pause med flott utsikt over dalen.

«Vi har fått tilbakemeldinger om flytstien er noe av det råeste en har sett i Norge, så vi er veldig optimistiske på at Hemsedal kan ta en bit av kaka når det kommer til sykkelgjester, sier daglig leder i destinasjon Hemsedal Richard Taraldsen.»

Destinasjon Hemsedal, Hemsedal kommune og Hemsedal Idrettslag står bak satsingen og har dannet Hemsedal Aktivitetsanlegg.

Men det skjer også mye annet i Hemsedal i sommer, Hemsedal Skisenter vil holde heisen åpent fra 2. juli- 10. okt, Her kan man sykle, prøve Mountain Cart, leie sykkel eller ta seg en matbit på Fjellkafeen på toppen av heisen.

Ønsker man en aktiv ferie i sommer er det bare å legge turen til den «evig unge bygda». Her kan man bli med på ATV safari, leie en SUP, padle kano, riding, gå fjellturer, golf, elvesnorkling, fiske i en av mange fiskevann, dra på fossjakt eller utforske en av mange badeplasser.

Sykkelsatsing: https://hemsedal.com/nyheter/sykkelsatsning-i-hemsedal 

Aktiviteter: https://hemsedal.com/sommeraktiviteter