Hyller naturen i ny roman

Tove Braathen har tidligere skrevet om byfolk, om mennesker i villaer og små, trange leiligheter. Men i sin fjerde roman Marka, som ble til mens koronaviruset herjet som verst og skogen lokket som aldri før, tar hun oss med ut i naturen. Nærmere bestemt til Oslomarka der tre ulike skjebner krysser hverandres spor.

Raymond har bodd i skauen hele sitt voksne liv. Det er en forutsigbar og god tilværelse, men denne hetesommeren tørker ut blåbærlyngen og vekker minner om en annen varm sommer, den som endret livet hans for alltid. Og den bringer med seg folk. Hvorfor er hun i den store tømmerhytta tilbake, etter alle disse årene? Og den lille guttungen som reker rundt aleine med bare føtter og skitten T-skjorte, er det ingen som passer på ham? Ingen som veit at han så å si har flytta inn i den falleferdige gule hytta på andre siden av myra.

«Marka er en fortelling om å viktigheten av å bry seg, og om menneskets forhold til skogen. Det sentrale temaet i denne romanen er skogens evne til å ta imot menneskene og gi dem mulighet til å finne ut av den krevende tilværelsen vi alle, mer eller mindre, kjenner på til tider. Litt høytidelig sagt håper jeg romanen er en hyllest til skogen og naturen.»

Tove Braathen Tove Braathen (f. 1952) bor i Groruddalen med ektemannen. Hun har fått mye oppmerksomhet for sine romaner om dagsaktuelle temaer som blant annet delt by og skolepolitikk. Marka er hennes fjerde roman.

Boka er på 314 sider og koster kr 379,-.

Mer info: www.vigmostadbjorke.no