Pakkeliste for lang fottur om sommeren

Denne pakkelista gjelder for lang sommertur med minimum tre overnattinger i telt. Er det flere som er sammen på turen, er det greit å fordele en del av utstyret, som telt, teltstenger, gassbokser, brennere og mat.

Det er ikke lett å sette opp en pakkeliste som fungerer for alle og under alle forhold. Man må hensynta årstid, værforhold, varighet på turen og hvor du skal overnatte. Det finnes ingen fasitoppskrift, men en del ting er helt nødvendig å ha med seg.

KLÆR: Ullklær; Langarma, kortarma, longs, ulltruse. Skalljakke og bukse. Votter. Lue. Ekstra ullsokker. Buff. Regnklær. Fjellsko. Shorts og t-skjorte.

UTSTYR: Stor ryggsekk 60-100 liter. Telt eller gapahuk. Sovepose og liggeunderlag, 3-4 store vanntette pakkposer til klær og utstyr, 2 små vanntette pakkposer til mobil, kamera, nøkler, penger. Brenner, gassbokser og fyrstikker. Kjel og stekepanne. Tallerken, bestikk, kopp. Solbriller. Fotoapparat, mobiltelefon og ladere. Vannflaske. Smertestillende tabletter og evt. medisiner. Toalettsaker; tannbørste, tannkrem, solkrem, håndduk, flottpinsett. Fiskeutstyr: lita teleskopstang og ei eske med småsluker. Kart og kompass. Myggspray og myggnett. Tau, kniv og multiverktøy. Sportstape, gnagsårplaster og førstehjelpsutstyr. Mini kamerastativ Dokumenter og kortholder. Hodelykt og ekstra batterier. Dopapir og fyrstikker i plastpose.

MAT: Ta sikte på å fiske mye av middagsmaten selv. Frysetørket turmat. Brød og porsjonspakker med pålegg. Rett i koppen. Nøtteblanding. Kaffe og/eller te. Sjokolade. Noe sterkt og godt i glasset. Øl og/eller vin.