Fikk laks på 19,5 kilo

På sin aller første fisketur fikk Anne Glømmen en laks på 19,5 kilo.

16. mai var søstrene Berit Glømmen og Anne Glømmen ute og rodde på vårelva Bjøra i Overhalla kommune, nord i Trøndelag. Bjøra er ei sideelv til Namsen, og der startet laksefisket 15. mai. Berit er tidligere grunneier på Gløymem Gård og hun kjenner elva og fiskeplassene godt.

Berit Glømmen rodde båten mens Anne satt og passet på fiskestengene. Da laksen hogg på den grønne wobbleren var det bare å ro inne til land og kjøre fisken derfra. Kampen var tung og varte lenge, men til slutt måtte kjempefisken gi tapt. Etter å ha kjempet med monsterlaksen i én time klarte de til slutt å få den i land.

En annen fisker, Hans Martin Moxnes, kom styrtende til og håvet fisken for de to søstrene.

 - Mitt livs største fiskeopplevelse. Snakk om å starte på toppen, sier Anne Glømmen.