Vintertelting

Å bo i telt på vinteren eller om våren er ikke så dramatisk eller kaldt som mange vil ha det til. Med de riktige forberedelsene på plass kan du få det meget komfortabelt og behagelig. Her finner du noen gode råd og tips som kanskje kan gi deg den nødvendige inspirasjonen til å dra på telttur.

Som en kompis sa til meg for noen år siden: «Det spiller ingen rolle hvor du setter opp teltet. For inni teltet ser det likedan ut uansett.» Mye sant i det, men noen teltplasser er bedre enn andre. Det er jo finere å våkne, titte ut av teltluka og se en kritthvit fjellvidde enn biler som suser rundt deg der du ligger midt i ei rundkjøring.

Type telt

Skal du på lange ski- og teltturer i vinterkulda dreier det seg om tre ting; rutine, rutine og rutine. Gjøre de samme, trygge tingene om att og om att. Drilling. Øving. Bli kjent med teltet og utstyret.

Hvilken type vintertelt du skal velge, avhenger av hvor du skal på tur. Skal du telte i flere netter oppå snaufjellet, bør du ha et skikkelig vintertelt som tåler storm og uvær. Skal du på tur i lavlandet eller i skogen, så er ikke kravene til type telt like store. Men teltet bør være stort nok. På vinterturer er det mye klær og utstyr som skal inn i teltet. To personer på tur bør minst ha et tremannstelt.

Les hele artikkelen i FRILUFTSLIV nr. 2020-6