Vant årets hytteprosjekt

Boligpartners hytte kalt «V1» gikk av med seieren i Årets Hytteprosjekt. Hytta er uten innlagt vann og strøm og er en kompakt hytte med lite miljøfotavtrykk.

Trehytta ligger vakkert til i et flott friluftsområde i Nordre Land på Innlandet, og kombinerer det tradisjonelle med det moderne.

– Dette er jo et godt gammeldags hytteområde med spredt bebyggelse, hvor vi har bygget for å berøre naturen så lite som mulig. Hytta er kledd i malmfuru og er uten strøm og vann, og med solcelleanlegg på taket. Store vinduer er plassert sånn at dagslys og sollys treffer den store vindusflata, og gjør at hytta varmes opp av sola. Det er en energisnill hytte med fokus på bruk av bærekraftig tre, sier daglig leder i BoligPartner Lillehammer, Thomas Lybeck.

De kileformete innhukene på langsidene symboliserer øksehugg inn til kjerneveden i en trestamme. Stor takhøyde i stua og store vindusflater gir en lys og luftig følelse og innvendig kledning er også holdt i naturlige farger. Hems med et areal på 30 kvadratmeter gir ekstra fleksibilitet til sove- og lagringsplass.

– Ofte blir det mye fokus på de store, kommersielle hytteprosjektene som på Hafjell og Kvitfjell. Vi tror mange vil være enige i at det er i en hytte som dette man virkelig slapper av. Og det er mange slike områder i Norge. Med denne hytta kan du virkelig få følelsen av å være i ett med naturen, sier Lybeck.