Pensum
Fra friluftsrådene

Skigåing

Det er mange som går på ski, men dette er en aktivitet i tilbakegang (Figur 3.2). I 1970 gikk totalt 58 prosent av befolkningen på ski, hvorav 52 prosent gikk korte skiturer og 41 prosent lange skiturer. På 2000-tallet var andelen som har gått på ski størst i 2001 (53 prosent). I 2021 oppga 42 prosent å ha gått på ski de siste 12 månedene. Fallet er størst for andelen som går lengre skiturer, fra 41 prosent i 1970 til 21 prosent i 2021, en nedgang på 20 prosentpoeng. Det kan være flere årsaker til dette fallet. En kan være ulike metoder for måling. En annen faktor er klima. Skigåing er en sesongaktivitet, og vær og klima spiller inn, hvor milde og snøfattige vintre gir mindre aktivitet. Mer generelt kan nedgangen også være en refleksjon av aktivitetspreferanser i befolkningen, hvor skigåing må vike plass for andre og kanskje nye aktiviteter.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.