Friluft

Vi gir deg tur tips til spennende områder

Ny grønn pris

Tekst og foto:
www.pinsj.no

Hvem mener du fortjener å vinne den første «pinsjklypa»?

Tidenes første Pinsjklype skal deles ut; dette er friluftslivets nye grønne pris. Den gjeve klypa skal deles ut til bransjeaktør eller person som har utmerket seg positivt i arbeidet for et mer inkluderende og klimavennlig friluftsliv.

Kriteriene til prisen følger Pinsjevettreglene, som handler om at vi må ta vare på turutstyret vi allerede har, reparere, låne, leie og kjøpe brukt. I tillegg handler det om å inspirere og være et forbilde og ta gode valg ved å fokusere på miljø, holdbarhet og redusert avtrykk.

De nominerte kan være enkeltpersoner, grønne initiativ, bransjeaktører eller bedrifter. Blant dere som nominerer kandidater trekker vi to personer som får turboka «Gå Grønt». Prisen deles ut på Eventyraften i januar 2024. Frist for å sende inn kandidater er 10. januar.

De/den nominerte må ha etterlevd minst én (men gjerne flere) av Pinsjevettreglene.

Les mer om dette på: pinsj.no

  1. Sjekk om du kan låne, leie eller kjøpe brukt før du kjøper nytt.

  2. Ikke la utstyret støve ned i boden. Selg det videre eller lei det ut.

  3. Ta vare på turutstyret ditt - gi masse omsorg, og reparer ved behov.

  4. Vær et forbilde. Inspirer og utfordre andre til å dele, velge brukt og reparere mer.

  5. Ta gode valg. Velg produsenter med fokus på miljø, holdbarhet og redusert avtrykk.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.