Pensum
Go’biten

Vårruller og nudler

Smaksopplevelse fra Asia på tur:
Jeg var så heldig å få en stor boks med hjemmelagde vårruller fra ei venninne, alt som gjensto var å steke dem. Tanken slo meg at dette ville være den ideelle turmaten. Våruller utgjør nærmest et lite måltid i seg selv, perfekt for å steke opp raskt under kaffepausen. Men når du legger til nudler, forvandles det til en skikkelig mettende middag.

Tekst og foto:
Trude Witzell

Vårruller

Til ca. 12 vårruller:

  • 1 ss olje

  • 2 fedd hvitløk

  • 400 gram kjøttdeig (bruk svin/storfe/kylling eller lam)

  • 4 dl raspa gulrøtter

  • 4 dl raspa spiss eller hodekål

  • 1 ½ ss oystersaus

  • Salt og pepper

  • Vårullpapir

  • Maizena og vann

Varm opp oljen, tilsett kuttet hvitløk, la det steke i et minutt før du tilsetter kjøttet.

Smak til med salt, pepper og oystersaus. Tilsett grønnsakene og bland godt.

Ta det så av plata og sett til side.

I en skål blander du maizena og vann til det blir som pannekakerøre, det skal brukes til å forsegle vårrullene.

Ta et vårrullpapir, legg det som en stjerneform, med spissen peke oppover, legg 2 ss med fyll på spissen som peker nedover. Rull opp halvveis, brett inn sidene, og rull resten. Pensle med maizena- blandingen før du lukker vårrullen helt. Frys de enten ned, eller ta dem med ut på tur. Fremme ved bålet varmer du 4 ss med olje i stekepanna, når oljen er varm legger du oppi vårrullene.

Stekes i 8-10 min, til de har fått en gylden farge.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.