Friluft

Adventslys

Advent er en fabelaktig tid. Kalde fine dager og fantastisk lyssetting på snøkledde trær. Slik er det i alle fall vi liker å oppleve de siste dagene av året. I denne bildeserien formidler jeg lysskiftet i den korte timen mellom dag og natt en sprengkald desemberdag. Et tidspunkt jeg elsker å gå på tur, og lyset er perfekt for fotografering. Jeg vil slå et slag for flere turer med fjellski, hvor du selv kan sette ruta mellom snødekte trær. Det gir en annen tur enn når en haster avgårde i perfekte trikkeskinner gjennom marka.

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

SKISPOR: Lyset svinner sakte og landskapet forvandles fra kritthvitt og blått til ettermiddagens myke fargepalett. Mitt eget skispor er det eneste som vitner om min ferd gjennom den jomfruelige snøen.

PASTELLTIMEN: Skogen er pakket inn i snø, og hvert eneste tre blir et herlig motiv!

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal og arbeider som daglig leder for WorldSkills Norway.

Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.