To-retters på bål
Å tilberede hele middagen i én gryte er den enkleste måten å tilberede mat på når du er på tur, spesielt når sulten gnager og energien er på et minimum. Slik var det for meg og min nevø på fjelltur. Vi hadde gått langt opp i fjellet med tunge sekker på ryggen, i jakten på det perfekte stedet for teltleiren. Men vinden ville ikke gi seg og hvor enn vi gikk, så bare ulte det. Vi ble så lei at vi gikk ned fjellet og tilbake til skogen og det vannet vi hadde campet natta før. Vi fikk satt opp teltet, laget bål og da kom det fra nevøen som egentlig ikke var så glad i høye fjell: – Det var dette som var kos! Glade og fornøyde laget vi både middag og dessert, og resten av kvelden koste vi oss foran bålet.
.jpg)
Pasta puttanesca
Dette er en litt salt pastarett med masse smak.
.jpg)
.jpg)
Til to personer:
2 chili, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
3 ss kapers
1-2 dl oliven
5-6 ansjosfileter (en liten boks)
1 boks knuste tomater (ca. 400 g)
300 g pasta
4 dl vann
1 dl hakket fersk persille
Salt og pepper etter smak
Ha olivenolje og hvitløk i kjelen. Varm det opp og tilsett hakket chili, kapers og oliven. La dette surre sammen i noen minutter og tilsett deretter ansjosfiletene. Del ansjosfiletene med stekespaden i stekepanna. La det surre sammen i et par minutter før du heller i de knuste tomatene, og la alt småkoke sammen i 5-6 minutter, slik at sausen tykner. Tilsett så pastaen og 4 dl vann. La blandingen koke sammen til pastaen er ferdigkokt. Dryss over hakket fersk persille og rør den inn i retten. Smak til med salt og pepper og server.
Du må logge inn for å lese videre
Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.