Friluft

Friår på tur

Etter flere år med planlegging, sykdom og sparing, er vi godt i gang med et friår. Et helt år fri fra jobb, hus og heim for bare å være på tur, være underveis, være tilstede. – Hvordan havnet vi her og hvordan går det egentlig?

Tekst:
Maria Almli
Foto:
Maria Almli
Bjørn Godal

TELT: – Vi trives aller best under åpen himmel

Maria Almli (43) bor i Steigen i Nordland, sammen med Bjørn Godal (52). Fra 1. juli 2023 til 1. juli 2024 har de tatt fri fra jobb for å være mest mulig ute på tur. Til sammen har de fem barn, som alle er flyttet ut og i gang med skole og studier rundt i landet. Akkurat nå gir livet en fase til å gjøre mer av akkurat det de vil; høste rike naturopplevelser, bli i bedre form.

1.juli låste vi huset, pakket bilen og dro fra hverdagen. Huset var leid ut, vikarer på plass i jobbene våre, nå var det ingen vei tilbake. Jeg trodde jeg var forberedt, hadde sett mot dette punktet så lenge, men nå kjentes det plutselig ut som om navlestrengen ble klippet for andre gang. Det var lenge siden år med omflakkende liv, stadig flytting i ungdoms- og studietid.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.