Friluft

Knabben – spektakulær topp i eiker

”Førstegangsbestigere” av Knabben (359 moh.) på Solbergfjellet i Eiker blir nærmest lamslåtte, for utsiktspunktet er virkelig en attraksjon av høy klasse. Det er bratt opp her, men enkelt å gå opp til toppen for alle som er vant til turer og friluftsliv.

Tekst og foto:
Tom Helgesen

BRATT: Får du sug i magen av stupbratte fjellskrenter, så hold deg unna.

Mange har sett Solbergfjellet på vei vestover fra Drammen mot Eiker, langt færre har vært oppe på kanten av det spektakulære utsiktspunktet. Åsen bak Solbergelva i tidligere Nedre Eiker kommune (nå Drammen kommune) består av flere høydeplatåer og utsiktspunkter. Høyest og ”bakerst” ligger Lokkeråsen og troner med sine 607 moh., et par kilometer sørover på samme høyderygg har vi Solbergvarden (531 moh.) og ”nederst” finner vi selve Solbergfjellet.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.