Friluft

Urban november-padling

November er kanskje den måneden folk flest elsker å hate. En lang, fargeløs, kald måned der dagene bare blir kortere og kortere. Men hva skjer når sola skinner og man helt uventet tilbys 15 varmegrader? Jo, da drar man for eksempel på kajakktur i indre Oslofjord.

Tekst og Foto:
Øyvind Wold

November er en måned der naturen faller til ro og forbereder seg på vinteren. Psykologer sier at det er helt naturlig at vi mennesker er trøtte og uopplagte i denne måneden, det er faktisk meningen vi også skal ta det med ro. For en rastløs sjel som undertegnede er ikke dette helt enkelt. Så når invitasjon til fellestur fra Oslo kajakk-klubbs brygge i Bestumkilen tikker inn, hiver jeg meg på. Det er nesten to år siden jeg har sittet i en kajakk, men satser på at godt humør og rusten padlerutine skal berge meg.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.