Friluft
Hellmobotn

Fire dager i det utvida klasserommet

De har forberedt seg siden de gikk i første klasse. I høst bestod de grunnskoleårenes største og viktigste utfordring. Ungdomsskoleelevene ved Drag skole i Hamarøy kommune gikk den fire dager lange fjellturen gjennom forfedrenes kulturlandskap.

Tekst:
Knut Berntsen

Salten Friluftsråd

Foto:
Zdeno Dvorak

LANGTUR: Anført av lærer Jan Ivar Jakobsen gikk elevene på rekke og rad langs den godt merka stien mellom Vaisa og Hellmobotn.

Møter du en person som i løpet av de siste 30 årene har gått på Drag skole må du spørre om hen har gått turen fra ”Vaisa” til Hellmobotn. Da vil du bli møtt med et smil etterfulgt av fortellinger om opplevelser, vennskap og om alt de lærte på turen. Du vil også få høre historier om lulesamisk kultur, historie og om erfaringsbasert kunnskap. Årets ungdomskull er ikke noe unntak. 25 elever sammen med lærere og to tradisjonsbærere gjennomførte turen i varierende vær. Denne gangen måtte de også utføre en ny og viktig oppgave.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.