Pensum
Go’biten

Blåskjell

Tekst og foto:
Trude Witzell

Blåskjell med hvitvin og fløte:

Ingredienser:

(til ca. 1 kg blåskjell, passer som hovedrett for to eller forretter til 3-4 personer):

  • 2 dl hvitvin

  • 1 dl fløte (kokosmelk kan også brukes som alternativ)

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 liten løk

  • Kvernet pepper

  • En håndfull hakket koriander (eventuelt persille)

  • Litt olje (eller smør)

Finhakk løken, ingefæren, hvitløken og koriander. Start med å frese løken i en liten mengde olje til den blir myk. Tilsett deretter ingefær og hvitløk, og fres dette sammen i et par minutter.

Skyll blåskjellene grundig og tilsett dem i pannen. Dekk med lokk og la dem dampe i et par minutter. Rist pannen lett av og til for å blande skjellene.

Hell deretter i hvitvinen, sett på lokket igjen, og damp til skjellene åpner seg (ca. 4-5 minutter).

Etter at skjellene har åpnet seg, tilsetter du fløten og lar det dampe i 2-3 minutter til.

Når blåskjellene er ferdige, rører du inn hakket koriander og rister kjelen godt.

Server blåskjellene med ferskt brød eller pasta, eller nyt dem akkurat som de er.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.