Pensum

Nyttig kunnskap for aktive friluftsfolk

Kystens katedraler

Tekst og foto:
Pressemelding fra Vigmostad & Bjørke

Flere har gjennom sommeren besøkt steder langs norskekysten, og forlaget Vigmostad & Bjørke sparker i gang høsten med en praktbok om 220 fyrstasjoner og norsk fyrhistorie.

Norge har verdens nest lengste kystlinje. Mer enn 220 fyrstasjoner som alle var bemannet i sin tid, vitner om den store innsatsen for å sike trygg ferdsel langs en værhard og farlig kyst. Kystens veivisere gir oss dette fascinerende stykket norgeshistorie. Boken er også en guide til de majestetiske utpostene mot havet – som alle fortjener en visitt.

Selv om Norge ikke er et stort land rent geografisk, er det en stor kystnasjon. Å sikre ferdselen langs den værutsatte norskekysten har vært en prioritert samfunnsoppgave. I Kystens veivisere følger vi den historiske utviklingen av fyrteknologien og fyrlivet fra begynnelsen og frem til i dag. Boken er rikt illustrert, og de i sin tid 220 bemannede fyrstasjonene langs kysten har hver og en fått sin presentasjon.

Samtlige fyr er i dag automatisert, og fyrfolkene er flyttet på land. Likevel er det fortsatt mye liv på disse stedene. Engasjerte frivillige bruker tid og krefter på å bevare fyrene som kulturminner gjennom bruk og tilgjengeliggjøring.

Boken kom ut 15. september.
Boken koster kr 399,-.
Mer info: vigmostadbjorke.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.