Utstyr

Her får du våre tips og råd om turutstyr

Vintertelt

Tekst og foto:
Redaksjonen i Friluftsliv

Finse 4 er et bunnsolid, sikkert, praktisk og funksjonelt telt som du kan stole på selv i ekstreme forhold gjennom vinteren.

Finse 4 er optimalisert for å være i tøffe forhold og krevende terreng også over lengre perioder. Teltet har en fin balanse mellom vekt og størrelse, og er utstyrt med flere smarte løsninger som gjør det egnet også som ett allsidig helårstelt.

Med tre like lange stenger som tres inn i det innvendige stangkanalsystemet skapes en god aerodynamisk utforming. Dette gir god stabilitet på turer med kraftig vind og sørger også for at monteringen går lett for seg. Teltets utforming sikrer også god takhøyde og god liggebredde. Dette er verdifulle kvaliteter hvis man er værfast i perioder, og viktig for å få plass nok til de største liggeunderlagene med vintersovepose oppå.

Detaljene er nøye utvalgt for at det skal være lett å bruke under ulike forhold. Det er for eksempel laget ekstra hemper ved stangkoppene slik at de kan betjenes med votter. To innganger gjør det enkelt å komme seg inn og ut samtidig som at man alltid har en side i le ved dårlig vær. Det er også mulig å åpne hele fronten på dager med finvær. Det store forteltet har god plass til oppbevaring av utstyr og matlaging.

Ytter- og innertelt er festet sammen slik at ytterteltet ikke blir vått under oppsett. Formsydde hjørner på bunnduken, kombinert med gode justeringsmuligheter ivaretar god og kontrollert avstand mellom inner- og ytterteltet. Finse har to ventiler høyt plassert og to mindre i nede på hver side bak på teltet. Dette bidrar til å minimere konsens, og ivaretar suverent inneklima i teltet.

Vi i Friluftsliv har dette teltet inne for testing nå i vinter. Testrapport med bilder kan du lese om til høsten, før vintersesongen braker løs.

Mer info finner du på: barentsoutdoor.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.