Friluft

En topp fjelltur

Vi kjørte bil fra Ålesund og gjennom de undersjøiske tunnelene. Målet var å starte toppturen fra Alnes fyr, som ligger nordvest på Godøya i Møre og Romsdal.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

MOT TOPPEN: Vi fikk noen glimt av den karakteristiske, spisse toppen av Storhornet mellom tåkebygene.

Den høyeste toppen på Godøya er Storhornet (497 moh.). Vi ville opp dit. Det var varierende vær denne maidagen; fra blå himmel og sol, til litt duskregn og med tåkebyger som kom og gikk.

GODØYA

Godøya er en øy i Giske kommune, Møre og Romsdal, ut mot havet vest for Ålesund. Øya har 1.151 innbyggere (2019) og et areal på 10,9 km2. Lengst nord på øya ligger Alnes fyr. Godøya er berglendt med høyeste punkt 497 moh. (Storhornet) midt på øya. Vest for Storhornet ligger Alnesvatnet (255 moh.). Øya er oppdyrket langs strendene.

ÅLESUND: Når du først er på disse kanter av landet, kan en spasertur langs havnebassenget anbefales. Ålesund er en flott by.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.