Friluft

Hardangervidda på langs

Lørdag den 12. mars 2022 hoppet syv veterinærstudenter, en ferdigutdannet dyrepleier og en hund, av toget på Finse stasjon. Solen kunne skimtes mellom skyene som forflyttet seg lynraskt med vinden. Det bar til fjells!

Tekst og foto:
Linas Hauge

MORGENSTEMNING: En fantastisk soloppgang på Hardangervidda. Iskaldt men klar himmel. Et minne for livet.

Vi var ikke bare samlet for å gå tur; vi skulle gå tur for en god sak. Med krysningen over vidda så ønsket vi å samle inn penger til Kreftforeningen og Ung Krefts arbeid for pårørende i kreftsaker. Jeg er selv etterlatt og pårørende, og startet prosjektet turforliv i 2018 etter at tanten min døde av kreft etter tre uker på sykehuset. Jeg trengte hjelp, min psykiske helse var oppråtnet, så jeg søkte min trøst i å gå tur og samle inn penger til Kreftforeningen. Siden den tid har vi samlet inn over en halv million kroner i kampen mot kreft.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.