Chimichanga
I det siste har jeg hatt dilla på å lage chimichanga. Det er superenkelt å lage og smaker utrolig digg. Det er egentlig en meksikansk forrett, men lager du mange nok så passer det fint som hovedrett. Det er en fylt hvetetortilla, som vanligvis blir frityrstekt for å gjøre den sprø på utsiden. Serveres toppet med salsa, rømme eller guacamole, og gjerne med meksikansk ris. Chimichangas er vanligvis fylt med kjøtt, bønner og ost – men du kan fylle med det du liker best!
Hjemme fyller du hvetetortillaene med ønsket fyll. Pass på at fyllet er kaldt og ikke vått, det for at tortillaen ikke skal bli klissete. Legg fyllet i midten på tortillaen og brett som en konvolutt.
Vel fremme på camp er det bare å smelte godt med kokosolje i stekepanna og så legge i chimichanga, fritere på hver side i et par minutter. Server gjerne med hjemmelaget salsa.

Chimichanga med tacokjøtt

Jeg laget taco inspirert chimichanga – det var tross alt fredag.
Til 4 Chimichanga: (2 porsjoner)
4 store hvete tortilla
200 gram karbonadedeig
2 ss ferdig blandet tacokrydder eller bland: 2 ts paprikapulver, 2 ts spisskummen, 1 klype salt, 1 ts pepper ¼ ts chilipulver
1 dl vann
½ løk kuttet i småbiter
1 boks (300 gram) kidney bønner
100 gram raspet ost
5 ss kokosolje til steking
Stek først kjøttet og tilsett krydder og vann.
Stek til alt vannet er dampet bort. Sett kaldt.
Ta så 4 hvetetortilla og fyll hver av dem med like mengder avkjølt kjøtt, ost, bønner og løk. Pakk dem sammen som en konvolutt og legg i en boks. Hold det kjølig til det stekes.
Du må logge inn for å lese videre
Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.