Pensum

Nyttig kunnskap for aktive friluftsfolk

Turbok

Tekst:
Redigert av redaksjonen i Friluftsliv

Nordisk Turbok er en unik turbok. En praktbok. Boka er en hyllest til de nordiske landene og den vakre naturen som forener oss her i nord. For første gang er kjente og ukjente turperler fra seks nordiske land samlet i en bok.

Turboka beskriver 60 fantastiske turer i Norden. I boka blir du kjent med nye og gamle turklassikere i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Island og Grønland. Du får praktiske turtips og rutebeskrivelser krydret med litt kulturhistorie og dyreliv. Og ikke minst praktfulle fotografier.

Turer for alle. Turene har varierende vanskelighetsgrad og lengde, fra lette dagsturer til krevende flerdagsturer i villmarka. De fleste turene er enkle å gå for hele familien.

Dette står på baksiden av boka:

Kjenn kribling i magen på fartsfylt kanotur i gullgraverelv i finsk Lappland. Ta inn duften fra blomsterenger og salt hav på sykkeltur på solskinnsøya Bornholm. Gå på oppdagelsestur i naturen og vikinghistorien langs dypblå fjorder og gjennom grønne daler omgitt av spisse tinder på Grønland. Opplev den verdenskjente turklassikeren Kungsleden som går gjennom de fineste fjellområdene i Sverige. Vandre over utenomjordisk vakker størknet lava og slapp av med bad i varme kilder på Island. På fottur eller båttur på Svalbard kommer du tett på arktisk villmark og dyreliv. Sørøya byr på kysthuler med krigshistorie, hvite sandstrender og stor fiskelykke under midnattssolen i Nord-Norge.

– Jeg har ikke fått plass til turer fra Færøyene i boka, dessverre, men Svalbard er med. Boka har 60 turbeskrivelser, og er blitt på hele 400 sider, skriver forfatter Inger Karin Natlandsmyr til Friluftsliv.

Mer info: jarenforlag.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.