Friluft

Norges vakreste skitur – Josten på langs

Jostedalsbreen på langs er en av Norges absolutt vakreste skiturer. Turen kan tas med forskjellige utgangspunkt med forskjellige lengder.

Tekst og foto:
Bjørnar Valstad

I de siste stigningene opp fra Lodalsbreen opp til Ståleskaret går veien gjennom «Småttene». Her er det mange bresprekker. Her er tau obligatorisk for å fredes trygt.

Vi gikk denne turen i mai, som er et fantastisk tidspunkt å vandre på Norges største bre og se nedover grønnkledde vestlandsfjorder! Denne turen var på drøye 60 km og gikk fra Erdalen til Supphella ved Fjærland.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.