Friluft
Friluftsliv-profilen

Småbarnsfamilie gikk norge på langs

Ole og Ingrid og fireåringen Mons er ikke som alle andre. I mars 2021 pakket de pulk, og sekk, og la ut på tur fra leiligheten og hverdagen i Oslo, på ski gjennom Oslomarka. Mål: Ikke Nordmarka – men Nordkapp! Etter åtte måneder, gjennom sol og regn, sludd, kuling og snø, oppturer og nedturer, kom de fram.

Tekst:
Øyvind Wold
Foto:
Ingrid Alm

Kveldsstemning og jakt på fisken, ved Kolvereid i Trøndelag.

Ikke helt tilfeldig at de kaller seg TyriTROLL!

Jeg har lest mesteparten av det som er skrevet av ekspedisjonsbøker i Norge de siste tretti årene. Det er enkelte turbøker som skiller seg ut, ved å ha en original grunnhistorie, som er jordnære, ærlige, ja nesten hverdagslige. «Tyritroll» er en slik bok. En tilsynelatende vanlig familie, med en uvanlig idé. Resultatet ble en tur som besto av 39 kilometer i robåt, 39 kilometer i kano, 395 kilometer på SUP-brett, 462 kilometer på ski, 495 kilometer på sykkel, og 613 kilometer til fots. Er de supermennesker, eller har de bare en naturglød som er ekstra sterk? Vi tok en prat med Ingrid og Ole Thomas.

Aktuell bok:

Ingrid Alm: «Tyritroll – til fots fra Oslo til Nordkapp med en fireåring», Blue Ocean Media, 2022.
Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.