Pensum
Fra friluftsrådene

Muligheter i Midt-Troms

Tonje Kristin Pettersen Midttun
, Midt-Troms Friluftsråd

Elever lager mønster på isen. Øvre Bardu skole i Midt-Troms.

Ved Øvre Bardu skole i Midt-Troms har de lang tradisjon med å bruke nærområdet i undervisning. 1.-4. trinn har en fast utedag i uka. Og det er bare fantasien som setter grenser for hva de finner av muligheter innenfor læreplan og fag. Selv i den mørkeste tida tryller de fram et klasserom i “Trollskogen” der fortelling av ulike religioners skapelsesberetninger blir formidlet rundt bålet i skinnet av lyslykter, laget av elevene. Etter mørketida blir sola hyllet med sin fremkomst samtidig som samefolkets dag blir feiret. Da gjør det seg med kunst på gjerdet, vevd av gamle sengetøy. Mønster og struktur kan lages, men finnes også i naturen. Og hvorfor ikke studere isens strukturer samtidig som man tar seg ei morsom skøyteøkt på et islagt vann i nærheten?

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.