Pensum
Fra friluftsrådene

Læring i friluft for alle – seks friluftsråd med storstilt satsing

Kunnskapsminister Tonje Brenna fikk bokstavelig talt smaken på Salten Friluftsråds uteskolesatsing da hun var på besøk på Tverlandet skole i Bodø og møtte prosjektleder Knut Berntsen.

Tekst:
Knut Berntsen
Prosjektleder Friluftsrådenes Landsforbund
Foto:
Salten Friluftsråd

Takket være et solid økonomisk bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB kan seks interkommunale friluftsråd med 92 grunnskoler nå i tre år samarbeide for å skape en mer praktisk skole med bruk av nærmiljøet som læringsarena. Friluftsrådene skal gi kurs til lærere med fokus på praktiske aktiviteter i friluft, bidra til utvikling av gode læringsforløp knyttet til skolenes nærmiljø og deling av kunnskap mellom lærerne. Alt dette for at den enkelte skole skal utvikle planer og bygge en kultur for å bruke læring i friluft. Målet en mer praktisk skole der nærmiljøet brukes som en fast del i skolehverdagen. Dette i alle fag og i alle trinn.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.