Friluft
Friluftsliv-profilen

Erlend Ness til topps

Erlend Ness ble verdensberømt som den første med covid-19 i basecamp på Mount Everest. Han har dessuten fullført Seven Summits med alle åtte kontinenttoppene, som den ene av fire norske.

Tekst:
Steinar Væge
Foto:
Erlend Ness

Friluftslivprofilen:

Erlend Ness, 58 år

Oppvekst: Kyrksæterøra i Heim kommune i Trøndelag

Bopel: Trondheim

Sivil status: Gift, 2 barn

Jobb: CFO i Helitrans, Norges største innenlands helikopterselskap


På toppen av Denali, Nord-Amerika (6.194 moh.), ett av fjella som inngår i Seven Summits.

Det dreier seg om ekstreme fjell, ekstrem innsats og ekstrem turglede. Våren 2018 gjorde Erlend Ness et forsøk på å nå toppen på Mount Everest (8.849 moh.) og dermed fullføre «Seven Summits». Han ville på det tidspunktet blitt den tredje nordmannen til å greie det krevende løpet med alle 8. Flere nordmenn har 7 av disse 8 med enten Carstensz eller Kosciusko, Erlend har altså begge Oceania toppene. Men slik skulle det ikke gå. Teamet ble frastjålet 9 flasker oksygen, noe som gjorde at grunnlaget for toppstøtet for Erlend sin del også forsvant.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.