Friluft

Fem turer i verdens beste skiterreng

Tidlig morgen i februar. Det er sju kuldegrader, blåtime og helt stille ute. Jeg tar de første stavtakene fra hytta ut i de nypreppa og lekre skisporene. Det går løyper i alle retninger, så valget er et luksusproblem: hvor går turen i dag?

Tekst og foto:
Øyvind Wold

POPULÆR TUR: Nevelfjell (1089 moh.) er den høyeste toppen ved Lillehammer, og selv om det sjelden kjøres løype her, er det en veldig populær skitur.

Øyvind Wold

Øyvind Wold skriver mest om tursykling, stisykling og langrenn. Han har nylig oppdatert en ny utgave av boka «35 turer i verdens beste skiterreng» på oppdrag fra Øyer Turskiløyper. Her er noen av hans egne favoritturer.


På fjellet i Øyer og Lillehammer, på østsiden av Gudbrandsdalen, er snø, løypepreparering og skiløping alvor. Her kan man følge prepareringsmaskinenes framdrift i sanntid, de ivrigste skientusiastene står klare ved løypa klokka seks om morgenen, når preppemaskinen kommer forbi.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.