Friluft

Vi gir deg turtips til spennende områder

Jobb til fjells

Tekst og foto: Pressemelding fra
SkiStar

SkiStars anlegg i Hemsedal og Trysil lokker tusenvis av turister hvert år, særlig om vinteren. Denne sesongen skaper SkiStar over 850 arbeidsplasser på sine skianlegg i Norge. SkiStar er en av de største arbeidsgiverne for unge i Skandinavia og mange tidligere ansatte velger å komme tilbake for en ny sesong.

Hvert år skaper vintersesongen tusenvis av arbeidsplasser på skianleggene, og i år har over 8.000 sendt inn søknader for å jobbe til fjells. Bare hos SkiStar er det 2.200 arbeidsplasser i 80 forskjellige stillinger for kommende sesong i Sverige og i Norge. I Trysil og Hemsedal ansetter SkiStar omtrent 700 sesongarbeidere, i tillegg til de over 150 helårsansatte som jobber på de norske skidestinasjonene.

I år er over 65 prosent av årets søknader fra tidligere ansatte. I Trysil og Hemsedal ansettes også mange fra lokalområdet. Skianleggene i Trysil og Hemsedal bidrar til økt omsetning, og til flere jobbmuligheter, både i Trysil og Hemsedal, men også i mindre samfunn rundt skidestinasjonene.

– Det er viktig for oss å være en god arbeidsgiver her i Trysil, og bidra til et bærekraftig og blomstrende lokalsamfunn, sier Gudrun Sanaker Lohne, destinasjonssjef for SkiStar Trysil.

SkiStar er en av de største arbeidsgiverne for unge i Skandinavia. Totalt har rundt 13.000 unge i aldrene 18-24 år fått seg jobb hos SkiStar de siste tolv årene. Et bevis på at folk trives godt er at mange velger å komme tilbake sesong etter sesong. For mange unge er det første jobben og et viktig trinn for å komme seg inn i arbeidslivet.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.