Biff ala Joshua

Jeg har aldri vært noe særlig på biff, verken å spise eller lage det, men det var før jeg lærte denne stekemetoden av Joshua. Stekemetoden gjør at kjøttet nesten smelter på tungen.
Trikset er å ha stekepannen sinnsykt varm. Så varm at om man gjør dette inne i teltet eller i koia, så kan alt bli røyklagt. Derfor passer dette bra som bålmat eller ute på primusen.
Til biffen kokte vi småpoteter i kaffekjelen, før de ble bråstekt i stekepanna drysset med grannålsalt. Som tilbehør hadde vi karamellisert løk og toppet biffen med blåmuggost.
Det er fullt mulig å lage gourmetmat på tur.
Grannålsalt
Dette setter en god spiss på maten, så absolutt verdt å prøve:
1 ss kuttede grannåler
1 dl havsalt
Ta en liten grankvist, plukk av grannålene og skjær de opp i bittesmå biter.
Bland det så godt sammen med havsalt. Bruke gjerne en morter til å blande de oppkuttete grannålene og saltet sammen.
Du må logge inn for å lese videre
Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.