PENSUM

Nyttig kunnskap for aktive friluftsfolk

En reise i norske landskap

Tekst og foto:
Torbjørn Moen

Boken koster kr. 399,- og kan bestilles på: www.emblaforlag.no

«Ta del i min kjærlighetserklæring til norsk natur- og kulturlandskap. Bli med på en reise blant landskaper tatt i en av verdens vakreste land.

Denne boken inneholder vel 200 landskapsbilder fra Agder i sør til Finnmark i nord. Fotografiene viser alle årstider og den geografiske spredningen er god - både for landsdeler og fylker. Her vil du finne motiv av kjente og ukjente landskap. Alle bilder er ledsaget av konsise og poengterte tekster. Bildene er personlige tolkninger og bærer min distinkte signatur etter mange intense og spennende stunder i norske landskaper. I mine øyne er Norge et eventyrland som det ikke finnes maken til. Dette ønsker jeg å vise gjennom mine landskapsbilder. Bli med på ferden!»

Jeg har arbeidet som landskapsfotograf siden 1987. På heltid fra 1994 og fram til i dag. Tidligere hadde jeg hele landet som arbeidsfelt, men de siste årene har jeg konsentrert meg om landskapsfoto fra Trøndelag. Særlig har jeg funnet mange motiv fra mitt nærområde som dekker Levanger, Verdal, Frosta og Stjørdal. Jeg har fotografert mest om vinteren da denne årstiden har vært mest givende og spennende, og mest variert. Variasjonene som vinteren gir pirrer mine sanser og jeg blir inspirert til å ta vinterbilder med kreativitet og oppfinnsomhet. Jeg har planer om å gi en ny bok som vil omhandle motiver utelukkende fra Trøndelag. Dette er et helt nytt prosjekt som vil ta tid. Jeg trenger å ta en hel del nye bilder til den boken, selv om jeg har en god del fra før. Foreløpig arbeidstittel på denne boken er: Trøndelag i mitt hjerte.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.