FRILUFT

Høstvandring

Grimsdalen, er ikke uten grunn omtalt som en av verdens vakreste seterdaler. Et storslått landskap i grenselandet mellom Dovre og Folldal, enten du foretrekker turer til fots, eller på sykkelsetet. For fotografer er dette en perle, spesielt når naturen byr på magiske høstfarger.

Grimsdalen er brei og vid med omkringliggende runde fjellformasjoner. Det er en grunn til at fotografer fra hele verden valfarter området på høsten. Fantastisk lettgått turterreng med hvitmose og morenegrunn. På flere steder i dalen er det, for den som leter godt, tydelige fangstanlegg for rein som viser spor etter menneskelig aktivitet som går flere tusen år tilbake i tid.

FARGEPRAKT: Du skal lete lenge skal du finne et område som har vakrere høst enn Grimsdalen. Selv kjedelige myrer blir forvandlet til gulrøde tepper med blå perler, der de ligger i søkkene mellom hvitmose og gulkledde bjørker.

Bjørnar Valstad

Fakta om fotograf og tekstforfatter

  • Født 27.04.1967

  • Gift med Hanne Staff.

  • To barn Fanny (2006) og Kaja (2009).

  • Friluftsentusiast og amatørfotograf med sansen for fjell og det enkle friluftsliv sommer som vinter. Født og oppvokst på Stjørdal i Trøndelag. Store deler av barndommen tilbrakt i et tomanns fjelltelt sammen med to friluftsglade foreldre, storebror og en hund.

  • Nå bosatt i Nittedal utenfor Oslo og arbeider som avdelingsleder ved elektroavdelingen på Kuben videregående skole i Oslo.

  • Nettside: www.valstadphotography.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.