FRILUFT

Elsykkel

– positivt bidrag til friluftslivet?

Elsykkelsalget i Norge må sies å ha hatt en utrolig utvikling. I 2012 ble det solgt to tusen stykker – i 2021 ble det solgt hele 60.000. Kan et redskap med motor ha en plass i «ekte» friluftsliv? Hvilke fordeler og ulemper følger med en slik sykkel? Vi har dykket litt ned i materien og funnet noen svar som kanskje vil overraske flere.

Tekst og foto:
Øyvind Wold

I forbindelse med denne saken spurte jeg en rekke personer om hva de tenker om elsykkelen, og elsykling. Ingen var likegyldige, alle var enten veldig positive – eller veldig negative! Et tydelig bilde var at alle som hadde en elsykkel var positive, mens de som aldri hadde prøvd en, som regel var avvisende. Uttrykk jeg hørte var «juks», «altfor dyre», «watt-doping», «jeg sykler ikke på moped» og «latmannssykkel». – Hva er galt med nordmenn når de ikke engang orker å sykle lenger, var en av meldingene.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.