FRILUFT

På tur i drittvær

Det er et uttrykk som heter; «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær.» Noe av det er sant, men ikke alt.

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

TÅKE: Oppå fjelltopper har man egentlig lite å gjøre når tåka ligger tett og hindrer all utsikt.

Når tidagersvarslet på værmeldingene er satt på repeat med plaskregn og heftig vind uke etter uke, så går det på psyken og humøret løs. Det er ille når været er så dårlig at man nesten ikke kommer seg ut. Så hva gjør man da, når man har kjørt halve Norge med feriebilen stappfull av alskens turutstyr; kajakker, sykler, ski og staver, 12 fiskestenger + kasser med fiskeutstyr, telt, soveposer, liggeunderlag, turkjøkken, en monsterbag med turklær, kjølebag med mat, ryggsekker, fjellsko, fotoutstyr, ja… og masse annet teknisk dilldall. Å sykle i motvind og plaskregn er ufyselig. Å gå på fjelltur og topptur i tykk tåke, vind og øsregn er ikke koselig. Å padle på høye bølger er skummelt og ekkelt. Å fiske er umulig. Kafeer, gallerier, museer og butikker er kjedelige. Å ligge i teltet hele dagen å spille yatzy er uaktuelt – i hvert fall når vinden blafrer i duken og regnet pisker så til de grader på telttaket at man ikke hører hva sidemannen sier.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.