FRILUFT

Høsttur til Bessvatnet

Bessvatnet er kjent for alle som har gått Besseggen, men kun en liten del av vatnet er synlig fra bandet som skiller det fra Gjende. En tur opp til Bessvatnet er absolutt å anbefale, men det er ikke nødvendig å gå over Besseggen.

Tekst og foto:
Steinar Væge

PASSASJE: Elva Bessa har sitt utspring fra Bessvatnet, ei bro gjør det enkelt å krysse elva.

Bessvatnet ligger like ved stien der klyvingen opp den egentlige Besseggen starter. Fra dette punktet er det utsikt over Gjende som ligger 400 høydemeter nedenfor. Mange har stått på bandet og kjent på gufset fra avgrunnen. Om en vender blikket motsatt vei ser en ei lita bukt av Bessvatnet. Vatnet er alltid med i beskrivelsen av Besseggen fordi fargene mellom de to vatnene er så forskjellig. Som kjent er det smeltevannet fra isbreene som danner den spesielle fargen på Gjende. Bessvatnet mottar mindre mengder smeltevann enn Gjende, noe som forklarer fargeforskjellen.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.