Kantareller
Fordelen med at vi har hatt en ganske våt og kald sommer, spesielt her i Midt-Norge, er at det har resultert i det beste soppåret på lenge. I skogen bugner det av delikatesser. Jeg har plukket masse kantareller. Kantarellene liker å gjemme seg, men finner du først én, så finner du også mange. Bruk den fersk eller tørk den. Da har du sopp også til vinterturene.
Skogsoppsuppe til 2 porsjoner:
1 løk
1-2 never kantareller
5 dl kjøttbuljong
1 kartong (2,5 dl) fullfettet
kokosmelk
1ts chilipulver
Gressløk
Salt og pepper
1ss smør
Fres først løk og sopp sammen i smør i noen minutter, før du tilsetter vann + buljongterning, kokosmelk og chilipulver. Kok opp og la det småkoke sammen i 5-6 minutter.
Strø over litt fersk gressløk og smak til med salt og pepper.
Ønsker du en fyldigere suppe, så tilsett 1 dl ris eller 2 dl pasta i suppa og la det koke sammen til det er klart.
Du må logge inn for å lese videre
Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.