Pensum
Go’biten

Kantareller

Fordelen med at vi har hatt en ganske våt og kald sommer, spesielt her i Midt-Norge, er at det har resultert i det beste soppåret på lenge. I skogen bugner det av delikatesser. Jeg har plukket masse kantareller. Kantarellene liker å gjemme seg, men finner du først én, så finner du også mange. Bruk den fersk eller tørk den. Da har du sopp også til vinterturene.

Tekst og foto:
Trude Witzell

Skogsoppsuppe til 2 porsjoner:

  • 1 løk

  • 1-2 never kantareller

  • 5 dl kjøttbuljong

  • 1 kartong (2,5 dl) fullfettet

  • kokosmelk

  • 1ts chilipulver

  • Gressløk

  • Salt og pepper

  • 1ss smør

Fres først løk og sopp sammen i smør i noen minutter, før du tilsetter vann + buljongterning, kokosmelk og chilipulver. Kok opp og la det småkoke sammen i 5-6 minutter.

Strø over litt fersk gressløk og smak til med salt og pepper.

Ønsker du en fyldigere suppe, så tilsett 1 dl ris eller 2 dl pasta i suppa og la det koke sammen til det er klart.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.