Pensum
Botanisk hage

Kongsvoll botaniske fjellhage på Dovrefjell

Like ved Kongsvold fjeldstue ligger Kongsvoll botaniske fjellhage, den eneste i sitt slag i Skandinavia. Her er det en unik mulighet til å se og oppleve nesten hele den norske fjellfloraen på et sted.

Tekst og foto:
Steinar Væge

FAKTA OM FJELLHAGEN

Den botaniske fjellhagen på Kongsvoll lå opprinnelig på Kongsvoll jernbanestasjon. Det var botanikeren Thekla Resvoll (1871 – 1948) som i 1924 fikk anlagt hagen i samarbeid med jernbanens gartnere. Hun sto for drift av hagen til etter krigen. Fra 1946 til 1966 hadde Botanisk Museum i Oslo ansvaret og deretter Vitenskapsmuseet i Trondheim fram til våren 2020. Da meddelte museet at de ikke lenger så seg i stand til å fortsette driften av hagen. Den var ikke åpen i 2020.

Mer info: www.kongsvollfjellhage.no

Porten til fjellhagen ligger bare noen få skritt fra parkeringsplass.

«Fjellet – ordet virker forlokkende og forjettende! Blomster er også et vakkert ord som kaller på det lyse og gode i vårt sinn. Derfor er det ikke til å undres over at så mange av oss som går i fjellet, har knyttet vennskap for livet med fjellblomstene.»

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.