Pensum
Go’biten

Biryani med fisk

Tekst og foto:
Trude Witzell

Byriani for 2 personer:

  • 500-1000 gram fisk

  • 1 pk fish biryani krydderblanding

  • ½ sitron

  • 2 løk

  • 1 hvitløk

  • 1 dl kokosmelk (den fra Änglamark har skrukork)

  • Frisk koriander

  • 1 chili

  • 3 ss kokosolje (eller annen olje eller smør)

Jeg foretrekker å bruke fiskefilet og skjære den opp i biter, men du kan godt skjære fisken opp i koteletter. I en pose blander du 2 ss sitron, finkuttet hvitløk og krydderblanding. Bland fisken godt i marinaden og la den stå i en halv time. Mens fisken marineres skyller du og koker risen.

Legg 3 ss kokosolje i stekepanna og stek 1 oppskjært løk og chili, tilsett deretter fisken og la dette frese sammen. Etter noen minutter tilsetter du kokosmelken og kok dette sammen til fisken er ferdig. Hell deretter fiskeblanding over den kokte risen og bland godt sammen. Stek den andre løken og topp det på risen med frisk koriander.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.