Friluft
Fottur - Grense Jakobselv

Den lange grensemarsjen

Plutselig var tordnet over hodet på oss, og vi kunne høre regnskurens anmarsj over innsjøen, rett i vår retning. Vi var dypt skuffet, hele dagen hadde regnet pisket meg på skinnhatten og myggen hadde knast på oss i nakken.

Tekst og foto:
Linas Hauge

GRENSEN: På tur langs reingjerdet sør i Pasvik nasjonalpark. Helt til venstre ser du Finland, mens vi befinner oss i Norge.

Vi hadde funnet en koie på kartet som vi satte som mål for dagen, men da vi kom frem viste den seg å være låst. Nå gjaldt det å få opp teltet i en gudommelig fart før syndefloden ville skylle oss gjennom skogen og ned til Pasvikelven. Vi surret rundt på området for å finne et godt sted å sette opp teltet lite stykke unna hyttene. Det var da vi fant redningen vår; et hullete blikktak med vegger. Valget var enkelt, og bare noen få minutter etter at vi fikk dratt tingene våre inn i skuret så begynte det både å tordne og regne noe så sinnssykt. Gleden av å se koia hadde raskt gått over til fortvilelse, og så over til glede igjen. Vi var som landstrykere på urban ekspedisjon i Norges mest østlige kommune. Selv om det hullete blikktaket ikke klarte å holde alt regnværet ute, så slapp vi i alle fall unna det meste av myggen. Og både regn og mygg, det fikk vi nok av på den 265 km lange turen.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.