Friluft
Fjelltur - Nord-Troms

På loffen i Nord-Troms

Vi dro med klare mål – gå i fjellene, bade og finne fine teltplasser. En loffetur i Nord-Troms gav oss det vi ville ha – og mye mer!

Tekst og foto:
Guro Krempig

NORD-TROMS

Variert er nøkkelordet for dette distriktet. Nord-Troms kan by på alt fra storhav, majestetiske fjell og badestrender, til store flate vidder, lakseelver og forlokkende fjellfiskevann. Er du interessert i toppturer burde du sjekke ut områder som Lyngsalpene, Uløya, Kågen, Arnøya og Jøkelfjorden (sommer som vinter). Vil du bo mer komfortabelt, eller være med på en guidet tur? Sjekk ut visit-lyngenfjord.com.

Hverken jeg eller min barndomsvenninne, Kesia, har vært på tur i Nord-Troms før. Det er rart med det – noen områder kjører man alltid forbi. Altfor mange ganger har jeg på vei sørover E6 sett drømmende over mot den majestetiske, alpine fjellrekken på andre siden av Storfjorden. Nå kjører vi av ferja mens Lyngsalpene bader i morgensolen. Det er en fantastisk dag, og det føles som om fjellene roper på oss. Denne gangen kjører vi ikke forbi. Denne gangen skal fjellene utforskes!

SOMMER OG SNØ: På vei ned fra Kjellvågtinden har vi panoramautsikt over Lyngsalpene.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.