Friluft

Fottur langs Gjende

De fleste som tar båten fra Gjendesheim til Memurubu skal gå over Besseggen. Hvorfor ikke gå stien langs Gjende i stedet?

Tekst og foto:
Steinar Væge

Det er flere grunner for at den ti kilometer lange stien som strekker seg mellom Memurubu og Gjendesheim kan være et bedre alternativ enn Besseggen for mange. Ofte er det slik i et turfølge at ambisjonene er forskjellige. Det kan dreie seg om fysiske forutsetninger, men også om at mange er ubekvem med å gå i bratt terreng. Der noen vil ha spenning og utfordringer, vil andre bare nyte å være på tur på enkelt vis. Da kan vi foreslå dette alternativet: Etter en felles båttur fra Gjendesheim til Memurubu kan noen returnere over Besseggen, mens andre går stien langs Gjende tilbake til Gjendesheim. Slik kan alle få en fin dag på fjellet.

GJENDEVATNET: Den ca. ti kilometer lange stien går langs bredden av Gjende.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.