Friluft

Vi gir deg turtips til spennende områder

Ny serie norske turkart

Det svenske firmaet Calazo har i mer enn ti år utviklet rundt 200 svært detaljerte kart for svensk, dansk og finsk friluftsliv. Nå er turen kommet til Norge.

Calazo lanserer 34 fjellkart i målestokk 1:25 000 og 1:50 000, basert på nye laserskanninger og studier av flybilder og satellittfoto. Kartene tar for seg noen av de bratteste områdene i Norge; Eikesdalen, Isfjorden, Eresfjord, Innerdalen, Tafjordfjella, Lyngen, m.m.

Calazo har lagt ned mye arbeid både med å korrigere stier som manglet i de offisielle databasene, men også finne og tegne inn stier som tidligere ikke har vært på norske kart. De har for eksempel identifisert og lagt til over 200 kilometer stier bare på kartet over Jotunheimen.

På grunnlag av den nye flyskanningen framtrer naturdetaljer, bratt terreng, breer og elver på en ny måte. Skygge er også lagt, på for å få fram kupert terreng på en mer naturlig måte. Kartenes detaljnivå gjør dem særlig aktuelle for alle som forlater de oppmerkede stiene for å utforske fjellet på egen hånd.

Mer info: calazo.no

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 399,- med første nr.