Friluft

Vi gir deg turtips til spennende områder

Tekst og foto:
Bjørn A. Esaissen

En aktiv sommer på helgelandskysten

FRODIG: Bildet er tatt vest for den karakteristiske øya Søla på Vegaøyan.

Selv om det fortsatt er vår og senvinter i store deler av landet, har vi denne gang vinklet deler av det redaksjonelle innholdet i magasinet Friluftsliv mot den kommende sommersesongen. Vi kan vel kalle de reportasjene for tips eller en teasere til en aktiv friluftslivferie.

Vi har satt fokus på en aktiv ferie på Halgelandskysten – nærmere bestemt på Vegaøyan i Nordland. Dette er et meget vakkert kystområde med fjell, fugleliv, hvite strender og blåturkis sjø, som kan utnyttes på mange måter: Fotturer, toppturer, sykkelturer, havpadling, teltliv, bålkos, fjellklatring (Via Ferrata), tretrapper opp på fjellet, bading, soling, havfiske, historiske- kulturelle- og økologiske opplevelser.

På øya Vega på Helgelandskysten kan du kjenne adrenalinet pumpe, eller du kan finne total ro og fred. Øyriket med 6500 øyer, holmer og skjær er som laget for oppdagelsesferd med havkajakk – og for andre sommeraktiviteter. I løpet av ei uke «tok» vi hele øya. Vi var nesten overalt. Du kan lese mer om øya Vega og Helgelandskysten på de påfølgende 10 sidene.

Vi har også en reportasje med sommertips om sykkeltur. Øyvind Wold har tatt bilder og skrevet en artikkel etter sin langtur i Finnskogen sist sommer. Her fant han en skognatur som var større, råere og langt mer øde enn det han var vant til. Et enormt naturområde, med store åser, svære innsjøer og hundrevis av kilometer med nye grusveier – spennende!

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.