Pensum
Go’biten

Shepherd’s Pie

Tekst og foto:
Trude Witzell

Nå som dagene er lengre og det er varmere i været er det på tide å lage skikkelig kosemat.

Shepherd’s pie

For 3 store porsjoner:

  • 1 pose potetstappe

  • 400 gram lammekjøttdeig

  • 1 løk

  • 3 ts rosmarin

  • 3 ts timian

  • 4 ss tomatpure

  • 1 dl vann

  • Ca. 50 gram raspet parmesan (eller annen ost)

  • Salt og pepper

  • smør/olje til steking

Stek først løk i godt med smør eller olje, tilsett kjøttet og stek dette sammen. Tilsett deretter rosmarin, timian, litt salt og pepper, tomatpure og vann. La dette surre sammen til nesten all væsken er fordampet. Lag potetstappe etter anvisning på posen (jeg brukte bare vann, selv om det egentlig skulle være vann og melk) rør det sammen og hell potetmosen over kjøttblandingen. Smør potetmosen ut over kjøttblandingen og dryss over parmesan, legg lokk på kjelen og la det putre på svak varme til osten er smeltet. Serveres med grønne erter.

Du må logge inn for å lese videre

Logg inn Jeg abonnerer på magasinet Friluftsliv, og ønsker gratis tilgang til nettutgaven! Jeg ønsker å abonnere* på magasinet Friluftsliv med gratis tilgang til nettutgaven!

* Som ny abonnent for et år eller mer mottar du en velkomstgave, lue i merinoull fra Aclima til en verdi av 249,- med første nr.